Det  Indiska köket

Det Indiska köket består av en mängd regionala och traditionella rätter baserade på lokalt tillgängliga kryddor, örter, grönsaker och frukt. Rätternas namn baseras ofta på tillagningssättet.
 

Balti
Balti, som maträtt, är uppkallad efter "baltiskålen", stål- eller järngrytan
där kryddblandningen baltikurry kokas snabbt med vegetabilisk olja
på hög värme.

 

Thali
Thali är metallplattan för servering av en Thali-måltid (sex rätter som
representerar sött, salt, bittert, surt, sammandragande och kryddigt).
Enligt indisk tradition bör en riktig måltid ha perfekt balans mellan alla
dessa sex smaker.

Tandoor
En tandoor är en cylindrisk ler- eller metallugn med en temperatur
som kan närma sig 480 ° C.

Karai
En Karai är tjock, cirkulär panna som liknar en wok som används för
att koka grytor som ofta kallas karairätter. Den används även för stekning
av kött, potatis, samosa och papadam.